Årsmötet 2015

Lite sent, men den som väntar på något gott… Vi som organisatörer för årsmötet 2015 i Stockholm vill nu när våren tittar fram passa på att tacka alla 38(!) kvinnliga kollegor för deltagande på årsmötet i november 2015. Deltagarna kom från Umeå i norr till Malmö i söder och allt från från nyblivna ST-läkare till pensionerade ortopeder deltog.

bild1

Dagarna inleddes med årsmötet följt av matnyttig statistik. Därefter fick vi höra Lollo Gröndal berätta om sina mångåriga erfarenheter av amputationer, Cecilia Mellstrand Navarros tips och trix vad gäller handledsfrakturer samt Anna Ekmans intressanta upplevelser som kvinnlig ortoped i Afghanistan. Kvällen inleddes sedan med en ortopedisk femkamp – där ”gissa klassifikationsskalan” var en av de mest uppskattade grenarna.

bild2

Fredagen följde sedan med Maria Cöster som uppdaterade oss på hennes forskning inom fotkirurgi, något som belönades med Kvinnliga ortopeders Stiftelses stipendium förra året! Sedan följde en praktisk workshop, diskussion angående rökstopp med Eva Zeisig och vi avslutade dagarna med livliga diskussioner om frakturkirurgi med Anna Ekman.

bild3

Under dagarna passade även två ST-kollegor på att presentera sina vetenskapliga projekt – Sara Brandt Knutsson från Sahlgrenska och Åsa Thelaus från Danderyds sjukhus.

Med denna rapport tackar vi för våra två år som organisatörer i Stockholm och lämnar över till Göteborg. Boka in to-fre v. 46 2016 redan nu. Vi ses på västkusten!

Mathilde Baekkevold, Lina Sjödin och Evelina Wärle